ZANDVOORT - Vanaf 9 november 2022 zullen weesfietsen die in de weg staan worden verwijderd.


Op verschillende plekken in Zandvoort staan achtergelaten fietsen. Deze ‘weesfietsen’ houden stallingsplekken bezet en maken de openbare ruimte rommelig. Daarom worden deze fietsen vanaf 9 november weggehaald tijdens een opruimactie.

De fietsen waarvan wij vermoeden dat het weesfietsen zijn, hebben inmiddels een blauw label gekregen. Hebt u een label aan uw fiets en gebruikt u uw fiets gewoon? Haal dan het label van uw fiets af. Uw fiets wordt dan niet verwijderd. Alle fietsen waar tijdens de opruimactie nog een label aanzit, worden naar het depot in Cruquius gebracht.

Kan ik mijn fiets weer ophalen?

Bent u uw fiets kwijt? Kijk dan op de website www.verlorenofgevonden.nl. Hier worden verwijderde fietsen geregistreerd. U kunt uw fiets na het maken van een afspraak ophalen. Dit is op een andere locatie dan waar ze naartoe gebracht worden, namelijk op het fietsdepot naast station Haarlem.

U claimt uw fiets door een e-mail te sturen naar info@fietsdepothaarlem.nl of te bellen naar 023 - 54 34 888. U betaalt wel voor de kosten van verwijdering van uw fiets.

Contact en route

Fietsenstalling Spoordijk
Jansweg 15, 2011 KL Haarlem
Telefoonnummer: 023 - 54 34 888

Vanaf Station Haarlem is het slechts 50 meter lopen.

Dit gebeurt er na 3 maanden met verwijderde fietsen

De fietsen worden 3 maanden bewaard. Daarna wordt de gemeente eigenaar van de fiets. Het is dus belangrijk uw fiets zo snel mogelijk op te halen.

Aangifte doen

Is uw fiets toch gestolen? Doe dan altijd aangifte via de website van de politie. Of bel naar 0900 - 8844 om een afspraak te maken voor uw persoonlijke aangifte op het politiebureau.