ZANDVOORT - De Oekraïense vluchtelingen kunnen langer op het Curiedex terrein blijven. De eerste planning was om de locatie tot de zomer van 2024 voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen te gebruiken. Op het terrein worden in de toekomst nieuwe woningen gebouwd. Omdat de bouwplannen vertraging hebben opgelopen, zal de opvanglocatie tot in ieder geval de zomer van 2025 blijven.


Ongeveer 120 Oekraïense vluchtelingen hebben hun toevlucht gezocht in ons dorp. In samenwerking met woningbouwcorporatie Pre Wonen was er destijds bij hun komst de intentie om hen voor 2 jaar onderdak te bieden op het Curiedex terrein. Omdat de bouw van de nieuwe woningen op zijn vroegst in de zomer van 2025 van start gaat, heeft Pre Wonen de gemeente aangeboden om het terrein langer beschikbaar te stellen voor de opvang van de Oekraïense vluchtelingen. Dit betekent dat de opvanglocatie tot in ieder geval de zomer van 2025 zal blijven.

Vanwege de voortdurende oorlogssituatie in Oekraïne gaan we het komende jaar onderzoeken wat nodig is om ook na 2025 de Oekraïense vluchtelingen een veilig thuis te kunnen bieden. Burgemeester Moolenburgh: “Vele vluchtelingen hebben inmiddels ook hun plek in de Zandvoortse samenleving gevonden. Kinderen gaan hier naar school en vele Oekraïners werken in onze winkels, de horeca en straks weer op ons strand.”

Meer informatie

Meer informatie kunt u vinden op de projectpagina op de website. Of u kunt contact opnemen met Sandra Buisman, voorzitter Taskforce opvang vluchtelingen, via 14 023 of sbuisman@haarlem.nl.