ZANDVOORT - De speelplekken in de Staringstraat, Catherina van Rennesstraat en de Willem Kloosstraat voldoen niet meer aan de veiligheidseisen van deze tijd. We verwijderen daarom de oude speeltoestellen en zorgen op deze plekken voor meer groen.

In de Staringstraat en Willem Kloosstraat komen nieuwe plantsoenen. De betonbanden van de speelplekken worden hergebruikt als bloembakken. In zo’n bloembak wordt 1 boom geplant en 2 tot 3 soorten kleurrijke vaste beplanting. Bij de keuze voor de beplanting wordt er goed op gelet dat dit bijdraagt aan de ontwikkeling van de natuur.

Natuurspeeltuintje

De speelplaats in de Catherina van Rennesstraat wordt een natuurspeeltuintje. Hiervoor wordt de plek omgevormd tot een soort greppel met daarin natuurlijke speelelementen. De speelplaats heeft kinderen tot 4 jaar als doelgroep. Er worden bijvoorbeeld keien en balken geplaatst waar op en onderdoor kan worden geklauterd.

Meer mogelijkheid tot spelen is er bij de nieuw aangelegde speelplek bij de Jacob Catsstraat. Die is geschikt voor de iets oudere kinderen (6 tot 12 jaar).

Planning

Begin 2023 starten we met de aanleg van de plantsoenen aan de Staringstraat en Willem Kloosstraat. Het natuurspeeltuintje aan de Catherina van Rennesstraat volgt enkele maanden later.

Meer informatie

U vindt meer informatie over de herinrichting van de oude speelplekken in bijgaande brief:


Bewonersbrief Catherina van Rennesstraat en omgeving (pdf).