ZANDVOORT - Van half mei tot en met half september komen er weer palmbomen op de boulevard de Favauge en op het Van Fenemaplein. Naast de palmbomen komen ook de kiosken terug. Verder plaatst de gemeente grote panelen met Hollandse Meesters erop, passend bij het thema van het EK Zandsculpturen. Met deze acties wordt de proef met de tijdelijke maatregelen op de Boulevard de Favauge dit jaar voortgezet.

Om de uitstraling van de boulevard te verbeteren startte de gemeente in 2016 met een proefperiode. Deze proef heet 'tijdelijke maatregelen boulevard'. Bij de officiële start van de proef in 2016 zijn verschillende dingen uitgeprobeerd op de boulevard, vooruitlopend op een structurele verbetering van de uitstraling en aanblik van dit stuk van Zandvoort. Op basis van de ervaringen en positieve reacties van inwoners, ondernemers en bezoekers van Zandvoort heeft het Zandvoorts college besloten om dit jaar met deze initiatieven door te gaan. De proef duurt tot en met 2018. Daarna vindt er een evaluatie plaats om de boulevard definitief in te richten.

Wat is er tot nu gebeurd?

In 2015 is een fitcircuit aangelegd en in 2015 en 2016 is een aantal kiosken geplaatst. In 2016 is ter hoogte van het Van Fenemaplein aan de kustzijde op twee plaatsen een duin gerealiseerd met helmgras en twee zitbanken. Ook op het Van Fenemaplein (boven de sportschool) is een tijdelijk duin met helmgras aangelegd. 
Vorig jaar zijn er palmbomen op Boulevard de Favauge en het Van Fenemaplein geplaatst. Ondernemers waren zo enthousiast dat zij zelf extra palmbomen hadden aangeschaft, waardoor het eindresultaat nog beter werd. Vrijwilligers schilderden de muur van het Dolfirama wit en er werd een fotoserie geplaatst met als thema: “Zandvoort vroeger, heden en toekomst”.