ZANDVOORT - “Het sociale leven van jongeren speelt zich door corona grotendeels af op sociale media, maar alleen dat is niet genoeg om je gezond te ontwikkelen,” vertelt jongerenwerker Marieke Lowiessen. Tijdens de lockdowns opende welzijnsinstelling Pluspunt daarom een huiskamer voor jongeren tussen 10 en 17 jaar die er samen kunnen sporten, huiswerk maken of chillen. Binnenkort komt er ook een plek voor jongvolwassenen bij. Waarom dat zo belangrijk is, hoort u in onze podcast Coronawandelingen.


Marieke Lowiessen woont en werkt drie maanden in Zandvoort als de coronacrisis uitbreekt. Als jongerenwerker ziet ze van dichtbij welk effect dat heeft op jongeren. Ze voelen zich vaak moe en lusteloos. Gelukkig kunnen ze bij Marieke en haar collega’s terecht. In de podcast vertellen twee jongeren aan journalist Ger Loogman wat corona met ze doet en waarom zij zo blij zijn met de huiskamer. Marieke vertelt ook over de impact van corona op ouders.

Coronawandelingen

Dit gesprek is de tweede aflevering van de podcastserie Coronawandelingen van de gemeente Zandvoort. In de podcasts vertellen verschillende Zandvoorters over de gevolgen van de coronapandemie. Want persoonlijk, sociaal of zakelijk: we zijn allemaal geraakt.

Luister ook naar het eerste gesprek met onze burgemeester David Moolenburgh. De derde podcast verschijnt rond 30 april en daarin kijkt autocoureur Jan Lammers terug op dit bijzondere coronajaar. Abonneert u zich op ons kanaal en luister mee met alle gesprekken!