ZANDVOORT - Nog een paar dagen en dan is het zover! Dan maakt de wereldberoemde Pride Amsterdam een uitstapje naar Zandvoort aan Zee. De activiteiten in Zandvoort passen uitstekend bij de wens om Amsterdamse activiteiten te spreiden in de regio. Wethouder Gert Toonen van de gemeente Zandvoort: “Het is niet meer dan logisch dat Zandvoort, met haar rijke gay-historie, als eerste gemeente in de Metropool Regio Amsterdam aanhaakt bij Pride Amsterdam.

In de aanloop naar het 3-daags evenement heb ik mij ingezet om een regenboogzebrapad mogelijk te maken. De kleuren benadrukken met een sprankeling het belang van tolerantie en verdraagzaamheid in het leven van alledag. Maar we vieren natuurlijk ook de vooruitgang, de vrijheid om ook in Zandvoort te zijn wie je bent en om te houden van wie je wilt. Voor iedereen. Door iedereen!”

Hoe ziet het programma eruit?

Pride at the Beach wordt op maandag 31 juli om 16.00 uur op het Raadhuisplein officieel geopend door wethouder Gert-Jan Bluijs van de gemeente Zandvoort, directeur Lucien Spee van Pride Amsterdam en Pride Ambassadrice Niki Today. Dit is tevens het startsein voor het openingsfeest op het Raadhuisplein met optredens van Anita Meijer, Niki Today en Shary-An, DJ Didier, César, Pete Statham, DJ Arijan Joosten en DJ BoMonde.

In totaal worden er in Zandvoort drie dagen allerlei activiteiten georganiseerd. Naast een kleurrijke parade van het Stationsplein naar het centrum is er voor iedereen wat te zien en te doen! Dansen op de beats van Diva MayDay bij Mango’s Beach Bar en Club Nautique! De bakfietsen van het LGTB vriendelijke merk N1ce die drie dagen haar cocktailijsjes verkoopt. De ballet danser Odsuren Dagva uit Düsseldorf en een waanzinnige vuurwerkshow. Maar ook een foto-expo in het Zandvoorts Museum van fetish fotograaf René Zuiderveld, een roze filmavond in het Circus Zandvoort, Rainbow Bounce van Mind Your Step en Rainbow Monday in het Holland Casino. En zelfs Zandvoorts eigen en jongste DJ Didier van 12 jaar oud zorgt voor spektakel tijdens Pride at the Beach.

Hoe kunt u als ondernemer meedoen?

Pride at the Beach wordt georganiseerd door het organisatiecomité Pride at the Beach. Deze
vrijwilligersgroep zet zich in om de eerste editie van Pride at the Beach een succes te maken. Wilt u als ondernemer ook meedoen? Hieronder een aantal ideeën.
  • Hang de speciale Pride at the Beach- of regenboogvlaggen op;
  • Tover uw restaurant of winkel om in de sferen van Pride at the Beach;
  • Biedt een speciaal menu aan in uw restaurant;
  • Organiseer een aanvullende activiteit.

Heeft u zelf ideeën om Pride at the Beach te versterken, dit jaar of in de toekomst? Dan kunt u
contact opnemen met Irma Keur van Team Toerisme via i.keur@zandvoort.nl of telefoonnummer 06 – 10629794.