ZANDVOORT - Ondanks intensief overleg zijn de provincie Noord-Holland en de gemeente Zandvoort het niet eens geworden over het gebruik van de extra uitweg van het Circuitpark Zandvoort op de Boulevard Barnaart (N200).


De in februari 2020 verleende vergunning maakt afslaand verkeer van en naar de Boulevard Barnaart mogelijk, waardoor onveilige situaties ontstaan. De provincie tekende in april 2020 beroep aan tegen de vergunning en de rechter heeft de provincie op 27 juni 2022 in het gelijk gesteld.

In april 2020 heeft de provincie Noord-Holland beroep aangetekend tegen de door Zandvoort verleende vergunning. Belangrijkste bezwaar van de provincie is dat de vergunning op 50 dagen per jaar afslaand verkeer van en naar de boulevard Barnaart mogelijk maakt. Autoverkeer kruist hier het fietspad en de busbaan. Voor de veiligheid van de weggebruikers zou de kruising bij veelvuldig gebruik anders ingericht moeten worden.

De provincie staat op het standpunt dat gebruik van de uitweg alleen bij hoge uitzondering mogelijk is. De provincie en de gemeente Zandvoort hebben geprobeerd er samen uit te komen, maar zijn het niet eens geworden over het aantal gebruiksdagen. Op 11 mei 2021 besloten Gedeputeerde Staten daarom de beroepszaak door te zetten. Op 27 juni 2022 heeft de rechter de provincie in het gelijk gesteld. De uitweg mag nu alleen gebruikt worden door nood- en hulpdiensten en voetgangers.