ZANDVOORT - De provincie Noord-Holland stapt naar de rechter, omdat Zandvoort een vergunning heeft verleend voor een uitweg van het Circuitpark Zandvoort naar de Boulevard Barnaart.

De boulevard maakt onderdeel uit van de provinciale weg N200 en de provincie vindt het continu openstellen van deze weg naar het circuit onveilig. Afslaand verkeer van de Boulevard Barnaart kruist een fietspad en een busbaan.

Gedeputeerde Bereikbaarheid en Mobiliteit van de provincie Noord-Holland, Jeroen Olthof zegt zich vooral zorgen te maken om de fietsers. "Vanwege de veiligheid van alle verkeersdeelnemers hebben wij er bij Zandvoort op aangedrongen dit niet toe te staan."

Nood- en hulpdiensten
De provincie vindt de uitweg niet geschikt voor dagelijks gebruik, maar heeft wel meegewerkt aan de aanleg van de uitweg om het Circuitpark beter toegankelijk te maken voor nood- en hulpdiensten. Ook kan een verbeterde uitweg volgens de provincie beperkt gebruikt worden wanneer de Boulevard Barnaart is afgesloten voor overig verkeer, zoals bijvoorbeeld tijdens de Formule 1.