ZANDVOORT - In recreatiegebieden Spaarnwoude, De Groene Weelde, het Haarlemmermeerse Bos en Toolenburgerplas is het niet langer toegestaan om tussen 22.00 en 6.00 uur aanwezig te zijn.


Dit besluit is genomen om te zorgen dat er geen illegale feesten worden georganiseerd. Er is op dit soort feesten een groot risico op verspreiding van het coronavirus. Het besluit past binnen de aanvullende maatregelen die de veiligheidsregio Kennemerland neemt vanwege het toenemende aantal besmettingen.

Volgens de Veiligheidsregio Kennemerland zijn er afgelopen maanden diverse illegale feesten gehouden in recreatiegebieden in deze regio. Aanwezigen houden daar geen 1,5 meter afstand van elkaar en leven de hygiënemaatregelen niet na, zoals schoon sanitair. Deze feesten zijn dus onverantwoord. Het coronavirus kan zich er razendsnel verspreiden.

Het aantal positief geteste jongeren tussen de 19 en 29 jaar is relatief hoog en neemt steeds meer toe. Illegale feesten worden juist door deze groep jongeren bezocht. In het belang van de volksgezondheid is besloten om de genoemde recreatiegebieden ’s nachts te sluiten.

Dit zijn de gebieden waar het geldt.

Uitzonderingen

Op basis van de noodverordening is het mogelijk om gebieden aan te wijzen waar mensen niet mogen komen en om gebieden aan te wijzen waar mensen geen geluidsapparatuur bij zich mogen hebben. Er geldt in de bovengenoemde recreatiegebieden ’s nachts ook een verbod voor het bij je dragen van geluidsapparatuur. Uitzondering op het verbod geldt voor bestemmingsverkeer, passanten en personen die werkzaam zijn in de gebieden. Het gebiedsverbod geldt ook voor de toegangswegen naar de recreatiegebieden, onder de viaducten en overkappingen bij de A9 en A200.

Verbod op geluidsapparatuur Zandvoort en Bloemendaal

Op de stranden van Zandvoort en Bloemendaal was het al verboden om geluidsapparatuur te gebruiken. Daar werkte deze maatregel goed en wordt het voortgezet.

De noodverordening van veiligheidsregio Kennemerland geldt voor de gemeenten Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Uitgeest, Velsen en Zandvoort.

Bekijk de noodverordeningen op de website van de VRK.