ZANDVOORT - De gemeente gaat de komende maanden het Entreegebied opknappen om de uitstraling te verbeteren. Dit zijn tijdelijke maatregelen, vooruitlopend op de nieuwe en definitieve inrichtingsplannen. Lees meer over de maatregelen en doe mee met de fotowedstrijd.


De slurf van het Palace Hotel is inmiddels gesloopt en we gaan de muren van het voormalig Dolfirama opfrissen. In de openbare ruimte komen bankjes, bloembakken en expositiepanelen.

Het opknappen bestaat uit verschillende onderdelen en voeren we in fasen uit. De muurschildering van Sponge Bob op de muur het voormalig Dolfirama vervangen we door een 28 meter lang kunstwerk van autosport-tekenaar Aart van Koningshoven. Het thema is de historie van de Grand Prix van Zandvoort.

Ook komt er een expositie op een van de muren van het voormalig Dolfirama. Heeft u een mooie sportfoto die in Zandvoort is gemaakt? Denk aan een mooi moment op een supboard, mountainbiken in de duinen of autosport. Stuur dan uw foto in! Misschien maakt uw foto straks deel uit van deze expositie. U kunt tot 15 mei 2021 uw foto’s sturen naar h.jansen@zandvoort.nl

Het mozaïek aan de Engelbertstraat ‘Welkom in Zandvoort’ vervangen we na de sloop van de passagepanden door een muurschildering op de hele muur. Er wordt gewerkt met vier Zandvoortse thema’s: de natuurgebieden, het strand en de watersport, het knusse centrum en het iconische racecircuit.

Met het opknappen van het gebied is het straks ook mogelijk evenementen te organiseren, zoals een kunstmarkt of een braderie.

Studenten denken mee
Ruim 50 studenten van de opleiding creative business aan de Hogeschool van Amsterdam maken een plan voor de verfraaiing van de Entree Zandvoort die aansluit bij de toeristische ambities en het DNA van Zandvoort. Afhankelijk van de kwaliteit van de voorstellen kunnen we mogelijk één of meerdere voorstellen uitvoeren. Donderdag 15 april was de officiële start en kregen de studenten via een livestream een rondleiding door het gebied door burgemeester David Moolenburgh en wethouder Ellen Verheij.

Entree Zandvoort
Entree Zandvoort is het gebied tussen het station tot aan de boulevard ter hoogte van het hotel Bouwes Palace. De gemeente wil het gebied transformeren in een hoogwaardige en comfortabele ruimte als entree naar strand, het dorp en het circuit.