ZANDVOORT - Geen files, veel fietsers. De gemeente Zandvoort vindt dat de logistiek rondom de Racedagen afgelopen weekend goed is verlopen.

Daar waar vorig jaar tijdens de Racedagen nog wel opstoppingen ontstonden op de wegen, konden nu alle bezoekers vlekkeloos en snel van en naar het circuit komen. Met het oog op de komst van de Formule 1 is het natuurlijk een goede test geweest, maar de gemeente wil niet spreken van 'een generale repetitie'.

Oorzaken
Dat het afgelopen weekend goed verliep, heeft verschillende oorzaken. Er werden extra treinen ingezet, er was intern veelvuldig overleg over de verkeersstromen en er werd veel gebruik gemaakt van de fiets.

Maar wat was er dan anders dan vorig jaar? "Het heeft er ook mee te maken dat vorig jaar de nadruk meer lag op de eerste dag in de programmering. Nu waren beide dagen bijna identiek geprogrammeerd, waardoor de spreiding goed was", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Ook het weer zal hebben bijgedragen. Vorig jaar was het goed weer, afgelopen weekend was het wat kouder aan de kust. En groot verschil is ook dat de Racedagen vorig jaar tijdens de Pinksterdagen plaats vonden.

Formule1
De gemeente Zandvoort zegt dat de logistiek rondom de Formule 1 van een andere orde is. Bezoekers zullen dan vooral rond één tijdstip naar Zandvoort komen en weer vertrekken. Hoe de verkeersstromen dan in goede banen geleid zullen worden, is nog onduidelijk. De betrokken partijen zijn momenteel allerlei scenario's aan het onderzoeken hoe 'de groenste Grand Prix' in praktijk gebracht moet worden.