ZANDVOORT - Speelse zitelementen, groen, kunst en houten kiosken zorgen deze zomer voor levendigheid op de boulevard. In aanloop naar de nieuwe inrichting van de boulevard komen er in de loop van mei van dit jaar een aantal tijdelijke maatregelen voor een prettiger verblijf op de boulevard en een betere herkenbaarheid van de route naar het strand zoals:

- Bomen
Er komen ongeveer vijftien grote houten bakken met groen op de route van het station naar de boulevard. Er wordt getest of deze inheemse soort goed groeit op deze plek.
- 'Tropical hangouts'
Tropical hangouts zorgen voor een uitnodigend en speels element op het Van Fenemaplein. Deze speel/zitelementen zijn wind- en hufterproof en verplaatsbaar. Dat laatste maakt dat ze in de toekomst ook bij evenementen gebruikt kunnen worden.
- Houten kiosken
Ook dit jaar zijn er drie kiosken op de boulevard. Dit jaar zijn de verkoopkiosken van hout die zorgen voor een warme uitstraling.
- Kunst
De duinreep van boulevard De Favauge en Paulus Loot wordt voor de duur van twee jaar ingericht als beeldentuin met beelden van kunstenaar Marlène Sjerps. In de expositiepanelen op boulevard De Fauvage zijn wisselende fototentoonstellingen.

Stedelijke kwaliteit
Met de tijdelijke inrichting neemt het college van Zandvoort alvast een voorschot op de nieuwe plannen voor de herinrichting van de boulevard. Zandvoort is met jaarlijks vijf miljoen bezoekers en één miljoen overnachtingen de belangrijkste badplaats van de regio. Om die functie als toeristische hotspot te versterken, wordt er gefocust op een verbetering van de stedelijke kwaliteit. Er wordt gewerkt aan een mooie en functionele boulevard die past bij de behoeftes van inwoners, ondernemers en bezoekers.

Start herinrichting
De boulevard wordt in drie fasen heringericht. Eerst Boulevard Paulus Loot, dan Boulevard De Favauge en tot slot Boulevard Barnaart Noord en Zuid. Aan de eerste fase wordt hard gewerkt. Eind dit jaar/ begin 2020 wil de gemeente starten met de werkzaamheden aan Boulevard Paulus Loot.