ZANDVOORT - In aanloop naar een nieuw parkeerbeleid in heel Zandvoort, is met ingang van 1 juni een aantal maatregelen ingegaan om de parkeersituatie voor inwoners van Zandvoort te optimaliseren.


Een van de maatregelen is een tijdelijke parkeerregeling in de wijken Park Duijnwijk, Oud Noord en Zandvoort Zuid (Tranendal). Dat betekent dat in alle wijken in Zandvoort tot 1 oktober 2021 een parkeerregime geldt.

Vergunning nodig
Tijdens deze periode heeft iedereen een vergunning nodig om te kunnen parkeren. Met een parkeervergunning kunnen bewoners en ondernemers parkeren in de zone (Noord of Zuid) waar zij een vergunning voor hebben.

De parkeervergunning geldt van maandag tot en met zondag van 10.00 tot 20.00 uur. Buiten deze tijden is geen vergunning nodig om in deze gebieden te parkeren.

In de nieuwe vergunninggebieden zijn op een paar locaties blauwe zones ingericht. Hier kan alleen met een parkeerschijf worden geparkeerd.

Andere maatregelen
Verdere maatregelen zijn het optimaliseren van de online informatie door onder meer een duidelijk digitale overzichtskaart met parkeerlocaties. Ook wordt het parkeerbeleid voor toeristen verduidelijkt door bij de inrijden van de zones borden in meerdere talen te plaatsen om te voorkomen dat toeristen fout parkeren.