ZANDVOORT - De gemeente Zandvoort geeft toestemming voor het uitbreiden van de terrassen vanaf het moment dat de coronamaatregelen op 28 april versoepeld worden. Dit om bezoekers weer veilig en gastvrij te kunnen ontvangen. De gemeente ondersteunt hiermee ook de ondernemers daar waar mogelijk met de landelijke richtlijnen als uitgangspunt.

Afsluiten van de Haltestraat
Naast de uitbreiding van de terrassen wordt vanaf 28 april de Haltestraat wekelijks afgesloten van donderdag tot en met zondag vanaf 16:00 uur. De Haltestraat is dan alleen toegankelijk voor voetgangers.
De gemeente doet dit vooral omdat verschillende horecaondernemers op basis van de huidige landelijke richtlijnen geen terras kunnen exploiteren als deze straat niet wordt afgesloten. De gemeente wil ook die ondernemers de kans geven om te kunnen exploiteren. Ook wordt de Haltestraat afgesloten op de Nationale Feestdagen, zoals de Tweede Pinksterdag op maandag 24 mei 2021.

De Haltestraat wordt in zijn algemeenheid afgesloten van 16.00 tot 02.00 uur. Echter, als het Rijk besluit dat de horeca eerder moet sluiten, dan geldt de afsluiting van de Haltestraat tot maximaal een uur na deze tijd. Zo zullen de terrassen vanaf 28 april vooralsnog om 18.00 uur sluiten. De Haltestraat gaat dan om 19:00 uur weer open.

De uitbreiding van de terrassen en de afsluiting van de Haltestraat is tot en met 26 augustus 2021.