ZANDVOORT - De speelplek tussen Jacob Catsstraat en Van Lennepweg is onlangs opnieuw ingericht omdat die niet meer voldeed aan de veiligheidseisen. De nieuwe speeltoestellen zijn onderdeel van het Speelruimteplan Zandvoort 2021 dat is gestart.


Wethouder Ellen Verheij: “Buitenspelen, sporten en elkaar ontmoeten is belangrijk voor kinderen en jongeren. De gemeente wil daarom uitdagende en aantrekkelijke speel- en sportvoorzieningen met meer speelvariatie in de openbare ruimte”.

Meer speelvariatie

Het nieuwe speelbeleid is 28 september dit jaar door de gemeenteraad vastgesteld. In het plan staat wat er de komende jaren moet gebeuren met de speel- en sportplekken en openbare speelruimte in het algemeen. Met het nieuwe speelbeleid wil de gemeente uitdagende speel- en sportplekken met meer speelvariatie. Daarbij is ook aandacht voor samenspeelplekken voor jong tot oud en bewoners met en zonder handicap.

Ook groener

Een ander belangrijk onderdeel van het beleid is dat de gemeente speelruimtes wil vergroenen. Zodat de schade door klimaatverandering, bijvoorbeeld de toename van zware regenval, beperkt wordt.

Speel- en sportplekken worden vervangen

De komende jaren zijn meerdere speel- en sportplekken aan vervanging toe. Dit biedt kansen om een goede verdeling van de speel- en sportplekken in Bentveld en Zandvoort te maken. De plekken worden vernieuwd, uitgebreid, verplaatst of krijgen een andere functie. Zodra er een plek opnieuw wordt ingericht of gaat veranderen betrekt de gemeente de buurt daarbij.

Kinderen dachten mee

De gebruikers van de plekken hebben meegedacht! Zo hebben de kinderen in de directe omgeving van de Jacob Catsstraat in de zomer een uitnodiging ontvangen om aan te geven wat ze fijn vinden om te doen bij het buiten spelen. Met de reacties die de gemeente ontving is een plan gemaakt. Op de speelplek zijn een dubbele schommel en een klim-, klautertoestel met twee glijbanen neergezet. Die kunnen door kinderen van de basisschoolleeftijd worden gebruikt. Verder zijn er drie betonnen poefs geplaatst. Hier kunnen kinderen zelf een spel bij bedenken of gewoon lekker op zitten, wat ook fijn is voor de ouders of opa’s en oma’s.


Klik hier als u meer wilt weten over Speelruimteplan Zandvoort 2021.

Speeltoestel opening door wethouder Ellen Verheij
Foto: Edwin Keur Zandvoortfoto.nl