ZANDVOORT - De lente is begonnen! Tijd om de tuin voor te bereiden op de zomer. Als inwoner van Zandvoort kunt u op zaterdag 25 maart gratis zakken compost ophalen.


Samen met Spaarnelanden willen we inwoners bedanken voor het scheiden van groente, fruit en tuinafval (gft) en etensresten. De zakken kunnen worden opgehaald op de remise, aan de Kamerlingh Onnesstraat 20. Dit kan tussen 9:30 – 12:30 uur (zolang de voorraad strekt). Wethouder Lars Carree helpt mee bij het uitdelen van de zakken.

Als u compost komt ophalen, neem dan iets mee waaruit blijkt dat u in Zandvoort woont, zoals bijvoorbeeld een envelop met uw naam en adres. Per huishouden kunnen maximaal twee zakken compost van 20 liter worden meegenomen.

Gft-scheiden is belangrijk. Het gft en etensresten worden verwerkt tot compost en biogas. Zo wordt het volledig hergebruikt. Hoe beter het gft wordt gescheiden, hoe beter de kwaliteit van de compost. Gft dat niet wordt gescheiden en bij het restafval terechtkomt, eindigt in de verbrandingsoven. Dit kost onnodig veel geld, energie en CO2-uitstoot.