ZANDVOORT - Op 13 januari vond de tweede informatiebijeenkomst plaats over de Formule 1 voor de inwoners en ondernemers van Zandvoort. De bijeenkomst werd georganiseerd door de gemeente samen met de organisatie van de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix (DGP). De opkomst was enorm groot. Ruim 220 geinteresseerden bezochten de avond in de Blauwe Tram.


Het doel van de avond was om iedereen bij te praten op de hoofdlijnen van het F1 race-evenement en in het bijzonder op het mobiliteitsplan.

Wethouder Ellen Verheij leidde de avond in: "Ik ben trots op deze volle zaal met betrokken Zandvoorters. Dit laat zien hoe betrokken u zich voelt. Ook ik ben trots dat we met elkaar een groot evenement als de Formule 1 gaan verwelkomen. De Formule 1 is een vliegwiel voor de verder ontwikkeling van Zandvoort! Hier hebben we allemaal profijt van!" De wethouder gaf vervolgens een toelichting op het proces rondom de ingediende aanvragen van de evenementenvergunningen van DGP. "De vergunningaanvragen zijn door DGP in december bij ons ingediend. Deze avond organiseren wij om u in de gelegenheid te stellen om met ons mee te kijken voordat wij de vergunning verlenen. Wij hebben u nodig om tot een plan te komen wat voor iedereen werkt."

De directeur van DGP, Robert van Overdijk gaf in zijn presentatie de laatste stand van de verbouwing van het circuit. Rob Langenberg van DGP-organisatie lichte het mobiliteitsplan toe en kon veel aanwezigen geruststellen. "Gedurende het F1 weekend blijft Zandvoort bereikbaar voor bewoners en ondernemers!" Door in zijn presentatie al direct antwoord te geven op de 5 meest gestelde vragen werd veel duidelijk. De mensen in de zaal konden met vervolgvragen nog meer de diepte in.

Gestelde vragen

De meeste vragen gingen over bereikbaarheid, parkeren en de doorlaat van: bewoners, gasten, hulpverleners, leveranciers en medewerkers. Ook de maatregelen gericht op eigenwijs (parkerende) automobilisten kwamen aan de orde. De hele presentatie met ook de 5 meest gestelde vragen en antwoorden staat gepubliceerd op Zandvoort.nl. Na afloop van de presentaties werd de wethouder bevraagd door de aanwezige media, zoals de NOS en BNR.

Alle gestelde vragen zijn waar mogelijk verwerkt in een geactualiseerde ‘meest gestelde vragen’ op F1-webpagina van zandvoort.nl. Mocht u een aanvullende vraag hierop hebben dan kunt u deze mailen naar formule1@zandvoort.nl.

Hoe verder?

Begin februari organiseert de gemeente samen met DGP een aanvullende avond voor alle ondernemers in Zandvoort om vragen die specifiek op hen betrekking hebben te beantwoorden. Zodra de plannen rond het systeem van doorlaatbewijzen en verkeersafsluitingen klaar zijn worden de bewoners hierover geïnformeerd.