ZANDVOORT - Lekker met de hond of het paard op het strand. Het kan in Zandvoort, maar niet altijd en onder voorwaarden. Hieronder leggen we uit wat de regels en voorwaarden zijn.

Honden

In de periode van 15 april tot 1 oktober mogen er tussen 9.00 en 19.00 uur geen honden op het strand komen. Tussen 19.00 en 9.00 uur mogen honden in deze periode wel op het strand komen.

In de periode van 1 oktober tot 15 april mogen honden de hele dag op het strand komen.

De eigenaar / houder van de hond is altijd verplicht om ervoor te zorgen dat de uitwerpselen van de hond onmiddellijk verwijderd worden.

Paarden

In de periode van 1 maart tot 1 oktober is het verboden om met een rij- of trekdier op het strand te rijden of te lopen.

Dit geldt niet voor rij- of trekdieren van de gemeente, de politie, de Zandvoortse Reddings Brigade, de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), het Hoogheemraadschap van Rijnland of Rijkswaterstaat (artikel 5.3.8 van de APV). Dit geldt natuurlijk alleen wanneer zij deze dieren gebruiken om hun functie uit te oefenen.

Ook is het verboden om zonder vergunning op het strand een rij- of trekdier aan het publiek te huur, of ten gebruik aan te bieden.