ZANDVOORT - Handhavers gaan vanaf morgen verkeer tegenhouden dat naar de stranden in Bloemendaal en Zandvoort wil. Ook in het weekend, wanneer het wel 18 graden kan worden, zijn er maatregelen genomen om massaal strandbezoek te voorkomen.

Zonder deze maatregelen komen te veel mensen naar het strand en de boulevards. Dat levert besmettingsgevaar op in deze tijden van het coronavirus, menen de burgemeesters van Zandvoort en Bloemendaal. Daarom roepen ze sinds een tijdje op niet naar het strand te komen. Die oproep geldt zeker ook voor dit lenteweekend.

Ook morgen en dit weekend zijn er daarom extra maatregelen genomen. Naast de handhavers bij de rotondes op de toegangswegen richting het strand, komen er weer waarschuwingsborden langs de weg te staan. Daarop staat de oproep: Geen strandbezoek.

Monitoren
Daarnaast zijn parkeerterreinen aan de boulevards dicht. Ondertussen houden de gemeentes een oogje in het zeil. "Deze maatregelen hebben tot nu toe prima gewerkt. Maar we blijven monitoren of het goed gaat", reageert een woordvoerder van de gemeente Zandvoort.

Inwoners van Zandvoort willen dat de burgemeester het dorp compleet afsluit voor bezoekers van buiten. Burgemeester David Moolenburgh gaf eerder tegen NH Nieuws aan dat hij het dorp niet compleet van de buitenwereld kan afsluiten. "Daar is geen juridische grondslag voor."