ZANDVOORT - Aanstaande woensdag worden door het Huisartsen Centrum Zandvoort weer duizenden Zandvoorters gevaccineerd tegen griep en een groot aantal mensen ook tegen pneumokokken. Dit vindt tussen 16:00 en 18:30 uur plaats in de Korverhal aan de Duintjesveldweg.

Wethouder Lars Carree werkte voor zijn wethouderschap als gespecialiseerd verpleegkundige spoedeisende hulp in het Spaarne Gasthuis. Hij heeft nog steeds alle bevoegdheden om mensen te vaccineren. Carree: “Toen ik hoorde van deze grote actie heb ik mij meteen aangemeld om mee te prikken. Ik vind het erg belangrijk dat mensen zich laten vaccineren. Daarnaast is er grote druk op de zorg en bied ik graag een helpende hand.” De wethouder zal vanaf 16:00 uur tot de laatste prik meehelpen.

Het Huisartsen Centrum Zandvoort vindt het erg belangrijk dat mensen hun griepprik komen halen:
· De griepprik maakt de kans kleiner dat iemand griep krijgt.
· Als iemand na de griepprik toch griep krijgt, wordt u minder ernstig ziek: De griepklachten zijn vaak minder erg.
· De kans op een andere ziekte, zoals longontsteking, is kleiner.
· De kans is kleiner dat een ziekte erger wordt door griep. Door griep kan bijvoorbeeld een longziekte of diabetes erger worden.
· De kans is kleiner dat u overlijdt door griep of door de gevolgen van griep.
· Met de griepprik beschermt u ook anderen in uw omgeving tegen het griepvirus.

Het Huisartsen Centrum Zandvoort roept daarnaast iedereen op om zowel de griep- als coronavaccinatie te nemen. Beide vaccinaties zorgen dat u minder ziek wordt als u een van de virussen krijgt. De combinatie van corona en griep, kan namelijk erg ziekmakend zijn.

Kom niet met de auto

De parkeerruimte bij de Korverhal is beperkt. We vragen daarom om niet met de auto te komen. Kom op de fiets of lopend. Op die manier houdt u ruimte vrij voor mensen die slecht ter been zijn of op vervoer per auto aangewezen zijn.