ZANDVOORT - Speelse zitelementen, groen, kunst en houten kiosken zorgen deze zomer voor levendigheid op de boulevard. Deze maatregelen zijn in de aanloop naar de nieuwe inrichting van de boulevard. Ze zorgen voor een prettiger verblijf en een betere herkenbaarheid van de route naar het strand.Wethouder Toerisme, Economie en Cultuur Ellen Verheij opent op 14 juni symbolisch de tijdelijke maatregelen.

Tijdelijke maatregelen
Op het Van Fenemaplein zorgen de Tropical hangouts voor een uitnodigend en speels element. Deze speel/zitelementen zijn windproof en kunnen in de toekomst ook bij evenementen gebruikt worden.De houten kiosken met strand gerelateerde spullen zijn ook dit jaar weer terug op de boulevard. De verkoopkiosken zijn van hout die zorgen voor een warme uitstraling.Het is groener op de route van het station naar de boulevard met ongeveer 15 bakken met groen. Het huidige groen wordt nog vervangen door duindoorn op stam. Er wordt getest of deze inheemse soort bloeit op deze plek.De duinreep van boulevard De Favauge en Paulus Loot wordt voor de duur van 2 jaar ingericht als beeldentuin met beelden van kunstenaar Marlène Sjerps. In de expositiepanelen op boulevard De Fauvage zijn wisselende fototentoonstellingen.

Programma 14 juni
U bent van harte welkom op 14 juni. We verzamelen om 11.30 uur bij de eerste kiosk ter hoogte van Schuitengat. Wethouder Ellen Verheij vertelt over de tijdelijke maatregelen, opent symbolisch een van de 3 kiosken en onthult samen met kunstenares Marlène Sjerps een van haar beelden.