ZANDVOORT - De gemeente Zandvoort gaat circa 120 Oekraïense vluchtelingen opvangen in 60 wooncontainers op het Curiedex-terrein in Zandvoort Nieuw-Noord.


Eigen woonunits

De vluchtelingen worden opgevangen op het voormalige Corodex-terrein en de Curiedriehoek. Er komen 60 woonunits, dit zijn kleine woningen die gemakkelijk tijdelijk op een locatie te plaatsen zijn. De locatie biedt ruimte voor ca. 120 personen. De noodopvang wordt in mei opgebouwd en zo spoedig mogelijk in gebruik genomen. De precieze datum hangt af van wanneer de woningen woonklaar zijn, zo moeten ze aangesloten zijn op elektriciteit, water en het riool.

Mensen krijgen een eigen unit met basisvoorzieningen om te verblijven en er komt een ruimte voor algemeen gebruik op het terrein. Bewoners wonen zelfstandig, ze mogen werken en kinderen kunnen naar school. Afhankelijk van de ontwikkelingen in Oekraïne, kunnen ze hier langere tijd blijven wonen: de locatie blijft maximaal 24 maanden staan. De samenstelling van de groep mensen die wordt opgevangen is gemengd, van gezinnen met kinderen tot alleenstaanden.

Woningbouwplannen

De tijdelijke opvang heeft geen invloed op de planning van de woningbouwplannen op dit terrein. De voorbereidende werkzaamheden op het terrein starten in mei en daarna worden de units zo spoedig mogelijk geplaatst en in gebruik genomen.

Hulp aanbieden

De gemeente vindt het hartverwarmend om te zien dat er zoveel Zandvoorters de Oekraïense vluchtelingen willen helpen. Als u hulp aan wil bieden kan dit via verschillende initiatieven in het dorp, kijk op zandvoort.nl/oekraine voor actuele informatie.

Inloopavond

Op maandag 9 mei organiseert de gemeente een inloopavond over de tijdelijke opvang op het Curiedex-terrein. U bent vanaf 19:45 uur welkom in de kantine van de brandweerkazerne aan de Linnaeusstraat 2.