ZANDVOORT - Op 4 mei zijn herdenken we onze oorlogsslachtoffers. Er zijn dan in Zandvoort herdenkingen waar u bij kunt zijn en een stille tocht. Op 5 mei vieren we de vrijheid met onder meer een rondrit van militaire voertuigen.


De herdenkingen op 4 mei

12.00 uur – Herdenking Joods Monument


Herdenkingsbijeenkomst bij het Joods monument (op de hoek van de J. van Heemskerckstraat en Dr. J.G. Mezgerstraat). Er is ook een bloemlegging.

19.00 uur – Herdenkingsbijeenkomst in de Protestantse Kerk (Kerkplein).

19.30 uur – Stille tocht


De tocht gaat vanaf de Protestantse Kerk via het Raadhuisplein, de (Verlengde) Haltestraat, de Vondellaan, de Van Lennepweg in. De tocht eindigt bij het Herdenkingsmonument, bij de rotonde Van Lennepweg/Linnaeusstraat.
De kerkklokken luiden van 19.45 uur tot 30 seconden voor 20.00 uur.

20.00 uur – Herdenkingsmonument

Vanaf 20.00 uur wordt na het signaal ‘Taptoe’ 2 minuten stilte gehouden. Om 20.03 is er de bloemlegging en een declamatie.

Feest op 5 mei

Rondrit militaire voertuigen


09.00 uur – 13.30 uur – Raadhuisplein
Vanaf de vertreklocatie op het Raadshuisplein kunnen kinderen en jongeren meerijden in militaire voertuigen.

Stoepkrijtwedstrijd & springkussen

11.00 uur – 13.30 uur – Centrum

55+Bevrijdingsbingo

Deze bingo wordt georganiseerd door Stichting Viering Nationale Feestdagen Zandvoort in samenwerking met De Seniorenvereniging Zandvoort. Voor deze Bingomiddag rijdt de belbus.

Raadhuis gesloten

Donderdag 5 mei 2022 is het raadhuis gesloten vanwege Bevrijdingsdag. Ook is de gemeente die dag telefonisch niet bereikbaar. De meldkamer van Handhaving is wel bereikbaar.