ZANDVOORT - De gemeente Zandvoort steunt de internationale VN-campagne ‘Orange the World’ en zegt ‘Nee’ tegen geweld tegen vrouwen.

Van 25 november tot 10 december kleurt daarom het Van Fennemaplein en de muziekkoepel op het Raadhuisplein oranje.

Ook zullen er ‘Orange the World’ vlaggen in het dorp te zien zijn. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Het oranje uitlichten van een belangrijk gebouw of ander object door overheden is een vast onderdeel van ‘Orange the World’. Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs nog meer.

Meer dan 80% krijgt ooit te maken met straatintimidatie en 45% maakt psychisch, seksueel of fysiek geweld mee. Wethouder Raymond van Haeften: “Het is heel belangrijk dat we de stilte doorbreken en hier aandacht voor hebben. Een klein aantal van de geweldsincidenten wordt maar gemeld. Het merendeel van de slachtoffers vertelt het zelfs niet aan vrienden of andere vertrouwde mensen. Waar we kunnen biedt de gemeente hulp en ondersteuning aan inwoners die te maken krijgen met (huiselijk) geweld”. Meer informatie over de ‘Orange the world’ campagne is hier te vinden: Orange The World