ZANDVOORT - Mantelzorgers worden jaarlijks op de Dag van de Mantelzorg in het zonnetje gezet. Corona zorgt in 2020 echter voor een totaal andere invulling. De Dag van de Mantelzorg wordt daarom een Week van de Mantelzorg van 9 tot 14 november. Het zou mooi zijn als juist in deze week mensen extra aandacht geven aan mantelzorgers in hun omgeving. Alle geregistreerde mantelzorgers in Zandvoort ontvingen een brief met informatie hoe invulling aan deze week wordt gegeven.


Mantelzorgers doen iets heel bijzonders. Ze zijn van grote betekenis voor de samenleving. Dat werd dit coronajaar eens te meer duidelijk toen door de coronarichtlijnen nog meer taken op de schouders van de mantelzorgers terecht kwamen. De gemeente Zandvoort waardeert de inzet van mantelzorgers enorm. Wethouder Raymond van Haeften bedankt hen hiervoor in een videoboodschap.

Fysiek samenkomen tijdens de traditionele door Tandem Mantelzorg georganiseerde feestelijke bijeenkomst in de Philharmonie kan dit jaar door COVID-19 niet doorgaan. Geregistreerde mantelzorgers in Zandvoort zijn daarom op een andere manier in het zonnetje gezet. Zij konden uit drie cadeaus een keus maken. Een verse appeltaart gebakken door het Appeltaart Imperium, een bon voor een digitaal uitgezonden film via picl.nl of een voordeurfoto gemaakt door een professionele fotograaf. Daarnaast ontvangen zij een VVV-bon.

Tandem biedt in de Week van de Mantelzorg een aantal workshops aan, zowel fysiek als digitaal. Zie ook www.tandemmantelzorg.nl. Verder wordt extra aandacht gevestigd op het aanbod van andere welzijnsorganisaties in de regio. Want er zijn meer mogelijkheden op het gebied van ondersteuning dan menig mantelzorger weet. Zie ook www.pluspuntzandvoort.nl.