ZANDVOORT - Bewoners van het G. Friedhoffplein kregen 28 mei uit handen van wethouder Raymond van Haeften in ruil voor tien vierkante meter tegels veertig plantjes om hun buurt mooier en natuurvriendelijker te maken.


Deze Zandvoorters reageerden daarmee op de oproep van de gemeente Zandvoort en Spaarnelanden om mee te helpen Zandvoort groener te maken.

Tuintegels inleveren
In de week van 17 tot en met 21 mei konden inwoners een afspraak maken om tuintegels in te leveren in ruil voor planten. Uit alle wijken meldden Zandvoorters zich aan om hun tuin zo te vergroenen. Raymond van Haeften, wethouder duurzaamheid, is blij met de respons: “Meer groen zorgt voor een betere afvoer van (regen)water en afkoeling tijdens warme dagen. In Zandvoort hebben we relatief veel versteende tuinen en is nog veel winst te behalen. Bovendien trekken groene tuinen vogels, bijen, vlinders en andere insecten aan en zorgen voor meer biodiversiteit. Fijn dat we daar als gemeente, samen met onze inwoners, een bijdrage aan kunnen leveren.“

Lavendelplantjes
Een aantal bewoners van het Ingenieur G. Friedhoffplein gaven zich samen op voor tien vierkante meter en kregen afgelopen vrijdag 40 lavendelplantjes. Zij zijn blij met de actie van de gemeente en Spaarnelanden: “Zo maken we Zandvoort groener en hebben we nu heerlijk geurende lavendelplanten langs onze gevel staan”, aldus Claire, bewoner van het Friedhoffplein.