ZANDVOORT - Assen en Zandvoort strijden de komende maanden nog om de rol van gastheer van de Dutch Grand Prix in 2020. De Zandvoortse Burgemeester Niek Meijer gaf een strijdlustig voorzetje door zijn nieuwjaarsspeech geheel in stijl in Formule 1-pak, inclusief helm, te geven.

"Er is maar één locatie in Nederland voor de Grand Prix, en dat is natuurlijk Zandvoort!" De Zandvoortse burgemeester kreeg veel bijval voor het begin van zijn enthousiaste speech.

Door een motorhelmvizier lezen bleek knap lastig, dus ging deze al snel weer af. Zandvoort lijkt flink voor te liggen in de race om het gastheerschap, maar Assen heeft zich nog niet teruggetrokken. Meijer vertelde onder meer dat de gemeente Zandvoort klaar is voor de Formule 1 en dat de bal nu ligt bij het circuit en mede-eigenaar Bernhard van Oranje.Blokkade, brommerbaan en disnummer.

Sinds begin november bekend werd dat de Grand Prix terug naar Nederland komt, wordt er stevig gestreden door beide gemeenten. Zo werd het Zandvoortse circuit al eens geblokkeerd door Drentenaren, doopten Zandvoorters het TT Circuit in Assen om tot 'brommerbaan' en maakte Rappe Willem het aanstekelijke disnummer Geen Zandvoort maar Assen.

Zandvoort is nu op zoek naar de benodigde 30 tot 40 miljoen euro. Daarvoor heeft het circuit nog een paar maanden de tijd.

De gehele nieuwjaarsspeech is terug te lezen op de website van de Gemeente Zandvoort.