ZANDVOORT - Zondag 11 oktober heeft Jos Wienen, plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Kennemerland, besloten tot een spoedsluiting van café De Klikspaan in het centrum van Zandvoort. Het café is gesloten, omdat meerdere coronamaatregelen werden overtreden. Dit besluit is afgestemd met David Moolenburgh, de burgemeester van Zandvoort.


Bij een controle dit weekend constateerde de politie forse overtredingen van de coronamaatregelen. De horecagelegenheid was na sluitingstijd nog open. Voor de zaak en op het terras stonden veel mensen dicht op elkaar. Ook in de horecazaak stonden mensen te dicht op elkaar en zaten ze niet aan een tafel. En er werd gedanst. Nadat de politie had aangegeven dat de zaak moest sluiten, bleef het horecapersoneel doorschenken.

Burgemeester Moolenburgh: ‘We tolereren niet dat er coronamaatregelen worden overtreden in een tijd dat het aantal besmettingen snel stijgt. Op deze manier samenkomen is een risico voor de volksgezondheid. Daarbij werden de aanwijzingen van de politie niet meteen opgevolgd. Om deze reden heb ik de voorzitter van Veiligheidsregio gevraagd over te gaan tot een spoedsluiting. De meeste horecazaken doen hun best om de maatregelen na te leven. Deze situatie was niet acceptabel. Ook al begrijp ik dat het zware tijden voor deze sector zijn.’