PAX staat voor vrede. Als grootste vredesorganisatie van Nederland werkt PAX aan vrede in conflictlanden waar het oorlog is of waar de samenleving ontwricht is na jaren van geweld. Dit doen we niet alleen, maar altijd samen met lokale partners. In Nederland zet PAX zich in voor een solidaire samenleving, samen met lokale organisaties en bevlogen vrijwilligers. Dat komt elk jaar in september samen in de Vredesweek.

We zijn actief in veertien conflictgebieden: van Irak tot Colombia. Daar ondersteunen we vredesactivisten en -organisaties. Dit doen we door middel van trainingen, juridische bijstand of psychologische hulp. Bij lokale en landelijke politici pleiten we voor rechtvaardig en vreedzaam beleid. We strijden tegen onmenselijk wapens als atoombommen én de investeringen daarin.

PAX werkt al zeventig jaar aan vrede. Zo hielpen we met het oprichten van scholen in de gebombardeerde Syrische stad Aleppo. Kinderen kregen daardoor ook tijdens de oorlog onderwijs. Met steun van PAX is in Zuid-Soedan een vredesdorp gesticht waar verschillende etnische groepen samenleven die daarvoor juist jarenlang tegen elkaar streden. In Colombia helpen we slachtoffers van de oorlog in hun zoektocht naar waarheid en gerechtigheid.

Ieder jaar organiseren we in Nederland de Vredesweek. Dat is dé landelijke actieweek voor vrede met honderden activiteiten door het hele land. Zoals de Walk of Peace, een wandeltocht die langs inspirerende plekken in een gemeente voert en draait om ontmoetingen. Zo brengen we mensen met verschillende achtergronden samen. Door meer begrip en minder onbekendheid stimuleert PAX solidariteit tussen zeer diverse groepen in de samenleving.