ZANDVOORT - De vijf lagere scholen in Zandvoort, O.B.S. Duinroos, O.B.S. Hannie Schaftschool, Mariaschool, Oranje Nassauschool en Nicolaasschool, hebben met de groepen 6/7 en 8 affiches ontworpen met als thema 'VRIJHEID'. Deze affiches worden vanaf 19 april t/m 30 op het Badhuisplein in Zandvoort de tentoon gesteld.

Rotaryclub Zandvoort heeft in het kader van 75 jaar bevrijding een educatie project in samenwerking met het Zandvoorts Museum ontwikkeld met als doelstelling de jeugd van Zandvoort te doordringen wat Vrijheid betekend. Onderzoek naar treffend beeldmateriaal is gedaan door vrijwilligers van het Zandvoorts Museum. Aan de hand van een PowerPoint presentatie en een boekje over het thema Vrijheid hebben Rotarians gastlessen gegeven op de lagere scholen.

De leerlingen waren erg leergierig en stelde veel vragen over het onderwerp. Alle klassen kregen de opdracht om hun gevoelens over Vrijheid te kennen te geven door middel van tekeningen, gedichten en kleine kunstwerken. De leerkrachten vonden de lessen inspirerend en danken het Zandvoorts Museum en de Rotary voor hun inzet en spreken de wens uit dat dit onderwerp elk jaar aandacht mag hebben op de scholen. Het kennen van de geschiedenis en door er lering uit te trekken, is de basis waarom wij in VRIJHEID kunnen leven.

Alle werkstukken zijn vastgelegd op grote affiches. De kunstwerken zouden eerst tentoon worden gesteld in het Zandvoorts Museum. Helaas vanwege Corona is het museum nog niet geopend.

Met dank aan de gemeente Zandvoort zijn de kunstwerken van de leerlingen gelukkig toch te zien voor iedereen. Kom ze bewonderen vanaf 19 april op het Badhuisplein