ZANDVOORT - De allereerste editie van de Zandvoort Light Walk is volledig uitverkocht. Op zaterdag 22 februari staan er 5.000 wandelaars bij het KNRM reddingstation Zandvoort aan de start. Wandelaars konden bij hun inschrijving kiezen voor een afstand van 14 km, 18 km of voor de Family Walk van 6 km. Sportorganisatie Le Champion voelt zich vereerd door de grootse interesse in dit nieuwe wandelevenement.


Het parcours van de Zandvoort Light Walk start vanuit het KNRM reddingstation Zandvoort en gaat onder andere over het Circuit Zandvoort, het strand, het duingebied en het dorp. De finish is op het sfeervolle Kerkplein in Zandvoort. Ondernemers rondom het plein hebben de handen ineen geslagen om er een gezellig finishfeest van te maken.

Voor zowel de 14 als 18 km staan 2.000 wandelaars aan de start. 1.000 deelnemers hebben zich ingeschreven voor de Family Walk van 6 km. Het grootste aantal wandelaars komt uit de provincie Noord-Holland. Ook internationaal gezien is de Zandvoort Light Walk populair. Er staan mensen uit België, Duitsland, Ierland en Italië aan de start. 75% van de deelnemers is vrouw en 25% is man.

Kijk voor meer informatie over het evenement op www.zandvoortlightwalk.nl.