ZANDVOORT - Het Zandvoorts Museum is op dit moment door de coronamaatregelen gesloten, maar dat geeft ook tijd voor nieuwe creatieve voorbereidingen. We zorgen ervoor dat de voor deze winter geplande tentoonstellingen klaar staan op het moment dat de musea weer open mogen. Uiteraard houden wij u op de hoogte van de daadwerkelijke opening.

Beelden in Zandvoort

Een tentoonstelling in het Zandvoorts Museum met sculpturale kunst van hoog niveau, van 21 januari tot 26 juni 2022 (onder voorbehoud).

Het museum wordt ingericht door diverse kunstenaars met betoverende grote sculpturen en installaties. Zij hebben zich laten inspireren door Zandvoort en de strijd tussen natuur en stedelijkheid. De deelnemende kunstenaars zijn allen landelijk bekend en hebben een indrukwekkende tentoonstellingslijst: Pim Palsgraaf, Marjolein Mandersloot, Betty Disco, Miriam van der Linden, Paul de Reus, Herman Lamers, Midas Zwaan, Rob Chevallier, Ralph Lambertz en Marlène Sjerps.

Daarnaast presenteren wij in de museumzaal op de eerste verdieping een overzicht van alle sculpturen van de Zandvoortse buitenbeeldroute met informatie over de makers.

Verkade in Zandvoort

De buitententoonstelling op de Boulevard zal een eerbetoon zijn aan Kees Verkade, de gerenommeerde beeldhouwer en jarenlang plaatsgenoot. In de bekende grote lijsten presenteert het museum fotowerk, tekeningen, verhalen en gedichten van de beginperiode van Verkade als kunstenaar in Zandvoort.

Buitenbeeldroute

In januari presenteren wij u naast dit alles de nieuwe versie van de buitenbeeldroute, met fotowerk, uitleg en plattegrond zodat u een bezoek aan het museum kunt combineren met een culturele wandeling door Zandvoort. De route is te koop bij het museum of gratis te downloaden.

Workshops en andere culturele randactiviteiten

Als de coronamaatregelen het toestaan, zullen we een groot aantal activiteiten direct aanbieden via de website en social media. Het betreft educatieve workshops, rondleidingen met of zonder gids en lezingen. Een van de workshops bijvoorbeeld is een kennismaking met beeldhouwen in het atelier van Marlène Sjerps.