ZANDVOORT - Jarenlang werd het CAR ART festival in Delft georganiseerd. Sinds vorig jaar werkt de Delftse organisatie samen met het Zandvoorts Museum en is CAR ART te zien aan de boulevard in Zandvoort.

In Zandvoort werd gezocht naar passende side-events tijdens de Grand Prix. CAR ART paste prachtig in het plaatje.

Wie nu CAR ART wil bezoeken kan vanaf 12 augustus terecht in Zandvoort bij het Zandvoorts Museum en langs de boulevard ter hoogte van het Burgemeester van Fenemaplein.

"CAR ART past bij het DNA van Zandvoort," zegt de Zandvoortse curator Anne Marion Cense.

Ook binnen Delft was CAR ART te vinden op verschillende locaties. In het verleden werd het festival georganiseerd aan de Parallelweg, in het Kabeldistrict en bij Lijm & Cultuur.

Initiatiefnemer Amber Leeman is bij alle edities betrokken geweest. "Het concept is hetzelfde gebleven, maar elke tentoonstelling is toch volkomen anders geweest, omdat kunstenaars binnen hetzelfde thema totaal nieuwe ideeën bedenken."

Het is niet toevallig dat in Zandvoort het aandeel Delftse kunstenaars groot is. Gonny Stuut exposeert 40 kleine autoportretten in het Zandvoorts Museum naast twee prachtige inkttekeningen van René Jacobs. Buiten is ondertussen het werk van Micha de Bie te zien aan het Burgemeester van Fenemaplein, niet ver van het circuit.

De binnen- en de buitententoonstelling bezoeken kan vanaf 12 augustus tot 4 september. Het Raadhuis is alleen op vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 12:30 tot 16:30. Een combinatieticket van € 6,50 biedt toegang tot het Raadhuis en tot het Zandvoorts Museum. De tentoonstelling aan de boulevard is de hele periode vrij toegankelijk.

Lees meer over CAR ART en het programma op carartfestival.nl.