ZANDVOORT - Afgelopen zaterdag stonden 5.000 deelnemers aan de start van de allereerste editie van de Zandvoort Light Walk van Sportorganisatie Le Champion. Wandelaars konden kiezen uit 18 km, 14 km en de Family Walk van 6 km. Op de route stonden dertig indrukwekkende lichtkunstwerken en -acts. De Zandvoort Light Walk is tot stand gekomen met het Holland Casino Fonds en gemeente Zandvoort.


Alle wandelaars gingen van start vanuit het KNRM reddingstation Zandvoort. Het startsignaal werd gegeven door wethouder Ellen Verheij die vanuit gemeente Zandvoort aanwezig was: "Ik ben Le Champion heel erkentelijk dat jullie dit evenement hier voor Zandvoort op poten hebben gezet. Ik geloof echt dat het een toevoeging is, want wij willen in Zandvoort het jaar rond toerisme promoten en laten zien dat er ook in de winter iets fantastisch te doen is. Daar is de Zandvoort Light Walk het ultieme voorbeeld van." Onderweg kwamen wandelaars langs de meest indrukwekkende acts. Van levensgrote vlinders tot een tunnel van lichtstaven en indrukwekkende vuurspuwers. Veel Zandvoortse gezinnen namen deel aan de Family Walk. De finish was op het Kerkplein in Zandvoort. De ondernemers rondom het plein hadden de handen ineen geslagen om er voor de wandelaars een mooi finishfeest van te maken. Daar zijn de ondernemers zeker in geslaagd.

De verschillende afstanden gingen alle over Circuit Zandvoort, een klein gedeelte over het strand en door het sfeervolle Zandvoort en omgeving. Vanwege de weersvoorspelling werd twee dagen voor het evenement besloten om de route aan te passen. Door deze verandering werd het deel over het strand beperkt tot een minimum en konden wandelaars genieten van alle lichtacts omdat de acts op het strand en in duingebied werden verplaatst. Onderweg kwamen de wandelaars – afhankelijk van hun afstand – langs stempelposten bij Circuit Zandvoort, Strandpaviljoen Thalassa, de watertoren, DUNE aan de duinrand en de verrassingspost bij de natuurbrug. Met volle teugen genoten zij van de eerste editie van de Zandvoort Light Walk.

Circuit Zandvoort
De wandelaars van de Zandvoort Light Walk hadden een primeur. Zij waren de eersten die mochten wandelen over het gloednieuwe asfalt van Circuit Zandvoort. Op het circuit waren diverse indrukwekkende acts. De tunnel naar het circuit was gevuld met gekleurde lichten, in de Arie Luyendijkbocht scheurden de Formule 1 wagens door de bocht dankzij een prachtige lichtshow en voor de uitgang stonden strakke, uitgelichte race-bolides.

Volgende editie
De Zandvoort Light Walk is een jaarlijks terugkerend evenement en zal de komende jaren wederom plaatsvinden in de derde week van februari. In 2021 vindt de tweede editie plaats op zaterdag 20 februari. Wandelaars kunnen zich vanaf medio september inschrijven via www.zandvoortlightwalk.nl.

Zandvoort Evenementen
Sportorganisatie Le Champion organiseert in het laatste weekend van maart nog meer evenementen in Zandvoort. Op zaterdag 28 maart vindt het wandelevenement de 30 van Zandvoort plaats en op zondag 29 maart voor fietsers de Omloop van Zandvoort en voor hardlopers de Zandvoort Circuit Run. Alle drie de evenementen gaan over Circuit Zandvoort.