ZANDVOORT - Op woensdag 16 en donderdag 17 december staat de Classic Express, de rijdende concertzaal van het Prinses Christina Concours, in Zandvoort. Daar geven jonge prijswinnaars van het Prinses Christina Concours, concerten voor leerlingen van OBS Hannie Schaft. De concerten worden mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van het Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds en de opbrengst van een benefietconcert door Rotary Club ’s-Gravenhage.

De Classic Express is een enorme trailer die kan uitschuiven tot een concertzaal van 14 meter lang en 7 meter breed. Het Prinses Christina Concours laat met de rijdende concertzaal (de enige ter wereld!) kinderen laten kennismaken met klassieke muziek. Prijswinnaars van het Prinses Christina Concours treden in de Classic Express op voor basisschoolleerlingen. Tijdens het concertprogramma van ongeveer drie kwartier hoeven de leerlingen niet alleen te luisteren. Ze mogen zelf ook vragen stellen aan de prijswinnaars en kunnen muziekinstrumenten uitproberen.

Musici
Er treden verschillende jonge musici uit de regio op die verschillende instrumenten bespelen. In Zandvoort spelen Laura Lunansky (viool), Jorian van Nee (piano) en Johan Wiersma (accordeon). Zij zijn allemaal woonachtig in de regio en inspireren basisschoolkinderen met hun spel en maken ze enthousiast voor klassieke muziek. De Classic Express rijdt al meer dan twaalf jaar door Nederland en bereikte al ruim 120.000 kinderen. Afgelopen zomer heeft de Classic Express een nieuwe buitenkant gekregen en is de bus coronaproof gemaakt. Meer informatie is te vinden op www.christinaconcours.nl en www.classicexpress.nl. Klik hier voor een filmpje over de Classic Express.