ZANDVOORT - In het begin van de coronacrisis was er te weinig testcapaciteit. Daardoor kon niet iedereen die last had van klachten zich laten testen. Het is niet gek dat er toen te weinig testcapaciteit was. Je kon je toen alleen laten testen bij de GGD en de GGD had op dat moment veel minder teststraten dan nu. Daarom moest iedereen die last had van klachten thuisblijven om te voorkomen dat het virus zich verder kon verspreiden onder de Nederlandse bevolking. Het is uiteraard niet wenselijk dat iedereen die verkouden is thuis moet blijven totdat de verkoudheid weg is. Daarom is het goed dat er op dit moment meer testcapaciteit is waardoor iedereen zich snel kan laten testen.

Verschillende teststraten
Er zijn in Nederland naast de teststraten van de GGD ook nog andere teststraten. Je hebt namelijk ook teststraten die opgericht zijn door commerciële partijen. Tussen deze teststraten zitten een aantal verschillen. Zo mag je je bij de GGD alleen laten testen als je klachten hebt. De GGD heeft hier voor gekozen om te voorkomen dat het te druk wordt in de teststraten. Het is voor de GGD van belang dat iedereen die klachten heeft zich snel kan laten testen. De kans dat mensen die klachten hebben besmet zijn is veel groter dan de kans dat mensen zonder klachten besmet zijn. Dat maakt het voor de GGD veel effectiever om alleen mensen met klachten te testen. De mensen die geen klachten hebben en toch een coronatest willen doen, kunnen naar een commerciële teststraat gaan voor een coronatest.

Hoelang duurt het voordat je de uitslag van een coronatest krijgt?
Het is voor veel mensen van belang dat zij zo snel mogelijk de uitslag van een coronatest krijgen. Daarom is het voor hen slimmer om naar een commerciële teststraat te gaan om een coronatest te doen. Bij een commerciële teststraat kun je een sneltest doen waarbij je de uitslag na 15 minuten krijgt. Dat is een groot verschil met de GGD waar je tussen de 24 en 48 uur moet wachten op de uitslag van de coronatest. Voordat je een coronatest gaat doen, is het fijn om wat meer informatie over de test op te zoeken. Het is voor de meeste mensen fijn om meer te weten over hoe de coronatest in zijn werk gaat. Als je alles wilt weten over hoe een sneltest werkt, kun je op deze link klikken: coronatest in Zandvoort: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl.

Waar kun je een coronatest doen als je in Zandvoort woont?
Coronatest in Zandvoort: overzicht kosten en sneltest locaties. Hier kun je alle testlocaties in de buurt van Zandvoort vinden. Dit zijn alleen de testlocaties waar je een sneltest kunt doen. Het gaat hierbij dus niet om teststraten van de GGD. Als je een sneltest wilt doen, moet je eerst een afspraak maken bij de teststraat bij jou in de buurt. Dit kan heel eenvoudig via de site van de teststraat.