ZANDVOORT - De School in Zandvoort hoopt dat minister Arie Slob hun een aparte status wil geven, nu hij het experiment met vrije schooltijden wil stopzetten. De school met de naam 'De School' werkt al sinds 2008 met flexibele schooltijden en schoolvakanties.

Slob vindt het risico van vrije schooltijden voor de onderwijskwaliteit te groot, maar volgens directeur Rosanne Marters van De School is de onderwijsinspectie over Zandvoort altijd zeer positief.

Vijftig weken per jaar wordt er op De School aan de Doctor Jacobus P. Thijsseweg les gegeven. Leerlingen kunnen op verschillenden momenten op de dag beginnen en eindigen. Daarnaast kunnen ze op andere momenten in het jaar dan de vastgestelde vakanties, vrij krijgen.

Directeur Marters schrijft op de website van De School dat de onderwijsinspectie over het rapport van 2014-2018 geen negatieve opmerkingen heeft. Ze hoopt dan ook op coulance van het ministerie.

Volgens Martens zijn de ouders van de leerlingen ongerust, maar ook wel wat gewend. "Als je pioniert dan weet je dan het wel spannend kan worden."