HAARLEM - De PvdA maakt zich al langer zorgen over onderwijskwaliteit, werkdruk voor docent en leerling en de ongelijke verdeling van onderwijskansen. De corona-crisis en de toenemende ongelijkheid in Nederland maken de verschillen groter. Ook in de regio Haarlem. Daar moet iets aan veranderen.

Hoe? Daarover wordt gedebatteerd op 16 november in De Pletterij te Haarlem. We gaan in gesprek met de Amsterdamse onderwijswethouder Marjolein Moorman. Zij strijdt al langer tegen kansenongelijkheid in de hoofdstad. Haar motto: “ongelijkheid kan je alleen met ongelijkheid bestrijden”. En met Bo Paulle, specialist in effectieve methoden om onderwijsachterstanden te bestrijden. Landelijk werden beiden bekend van de serie ‘Klassen’. De avond staat onder leiding van Sam Meerhoff, leraar en kandidaat-raadslid van de PvdA Heemstede.

Wil je bij deze avond zijn, meld je aan via de website van De Pletterij. De avond is fysiek bij te wonen (Debat- en cultuurcentrum Pletterij, Lange Herenvest 122 in Haarlem), maar ook digitaal te volgen via de website van de Pletterij. Heb je een vraag voor een van de sprekers? Stuur die naar secrpvdazk@gmail.com. Wil je meer weten over wat de PvdA aan speerpunten heeft als het onderwijs betreft? Lees hier meer: https://www.pvda.nl/verkiezingen/verkiezingsprogramma/onderwijs/.

Programma debatavond ‘Onderwijskwaliteit & onderwijskansen’ van 16 november 2021

19.30-20.00 uur: inloop
20.00 uur: opening
20.10 uur: minilezing van Marjolein Moorman en vragen uit de zaal
20.30 uur: minilezing van Bo Paulle en vragen uit de zaal
21.00: debat met panel
21.30: borrel