ZANDVOORT - Vrijdag 29 en zaterdag 30 juni speelden alle 250 leerlingen van Zandvoort Dance Centre in de spectaculaire eindshow ‘Help!’ in De Toneelschuur. Alle drie de shows waren binnen een mum van tijd uitverkocht, waardoor Zandvoort Dance Centre een heuse primeur had bij De Toneelschuur! Het was een dansschool namelijk nooit eerder gelukt om binnen zo’n korte tijd voor alle drie de shows compleet uitverkocht te zijn.

Vrijdag begon de dag al vroeg voor alle kinderen met lange haren, want op elke basisschool waren er ‘invlecht-momenten’ geregeld waar ze zich voor op konden geven, zodat iedereen met prachtige ingevlochten haren die dag in De Toneelschuur zou verschijnen. Na school togen zijn direct naar het theater om met elkaar de grote finaledans te oefenen op het podium. Waarna om 19.00 uur de eerste show begon.

Het verhaal ‘Help!’, geschreven door Arliene Beaumont, ging over een gezin waarbij de vader, gespeeld door acteur Gert Jan Louwe, zijn gezin een beetje kwijt geraakt was. Zo dacht hij dat de interesses van zijn drie dochters mijlenver uit elkaar lagen met die van hem. Ook zijn vrouw, gespeeld door Simone Loos, leidde een eigen leven binnen het gezin... althans, dat dacht hij. In De Zandvoortse Krant las hij een advertentie waarin hulp werd aangeboden. Billy, gespeeld door de 6-jarige Alissia Overgoor, verscheen verstopt in een postpakket op het podium en zij bleek de perfecte hulp. Zij leidde de vader door de verschillende tijdperken heen, waarbij de muziek uiteraard een belangrijke rol speelden. Uiteindelijk kwamen ze dichter tot elkaar, leerden ze elkaar beter kennen en respecteerden ze elkaars passies. De kleine Alissia Overgoor speelde de sterren van de hemel als Billy en kreeg de lachers op haar hand door haar wijze uitspraken. De drie dochter van het gezin, gespeeld door Senna Douglas, Madelief den Dolder en Guusje Stevens speelden hun rol ook perfect. Senna als rock chick, Madelief die graag op haar moeder wilde lijken en Guusje die constant verzonken leek in haar boek.

De eindshow duurde ruim twee uur, waabij alle groepen twee dansen deden. Het selectieteam van Zandvoort Dance Centre die onlangs Nederlands Kampioen is geworden, maakten hun opwachting. Ook was er hoog bezoek op zaterdag; Fewe en Damiano, kleine Nala en kleine Simba, uit de musical The Lion King, traden op tijdens beide shows die dag. Uiteraard werden de shows afgesloten met een spetterende finale dans, waarbij op zaterdagmiddag ook de kleuters en de peuters meededen. Natuurlijk mocht bij dit spektakel de confettikanonnen niet ontbreken.

Arliene Beaumont en Mischa Suttorp waren zeer tevreden over hoe de eindshows zijn verlopen; “de kinderen waren uiteraard heel moe, want het is niet niks om 3 shows in 2 dagen te doen, maar we hoorden van de ouders tijdens ons eindfeest afgelopen woensdag dat zij het heel jammer vonden dat het nu voorbij was en dat ze het liefst nog een keer op het podium wilden staan... Voor ons een teken om het volgend jaar weer zo groots aan te pakken!”

Arliene en Mischa willen graag -middels deze weg- alle hulpouders bedanken voor hun tijd en inzet. “Zonder jullie waren wij nergens. Als je je nu alvast wilt opgeven voor volgend jaar, dan kan dat gewoon, hoor.” aldus Mischa met een knipoog.