ZANDVOORT - Het Zandsculpturen Festival met de schitterende beelden uit het afgelopen EK is nog tot november te bezoeken.

Op maandag 8 juli is het Europees Kampioenschap Zandsculpturen in Zandvoort aan Zee van start gegaan. Op verschillende plekken in Zandvoort verrijzen beelden van ongeveer 3 bij 3 meter en 3,5 meter hoog. Verdeeld over het Badhuisplein, het Kerkplein en het Raadhuisplein wordt 200.000 kilo speciaal sculptuurzand gestort, aangezien strandzand niet geschikt is.De kunstenaars zijn geselecteerd uit de database van de WSSA, waarin ongeveer 600 hooggekwalificeerde kunstenaars uit alle werelddelen zijn vertegenwoordigd. Verschillende zandkunstenaars uit Europa hebben meegedaan aan deze wedstrijd. Op zondag 14 juli is er bekend gemaakt welke kunstenaar zich Europees Kampioen Zandsculpturen 2019 is geworden.

De zandsculpturen zijn nog te bewonderen tot november!De organisatie van het kampioenschap ligt in handen van de Zandacademie, onder auspiciën van de World Sand Sculpting Academy, WSSA. De WSSA is een organisatie die al meer dan 20 jaar wereldwijd competities organiseert, die officieel erkend zijn door zowel de kunstenaars als de steden die deze competities “hosten”.