ZANDVOORT - Op maandag 8 juli gaat het Europees Kampioenschap Zandsculpturen in Zandvoort aan Zee van start.Op verschillende plekken in Zandvoort verrijzen beelden van ongeveer 3 bij 3 meter en 3,5 meter hoog. Verdeeld over het Badhuisplein, het Kerkplein en het Raadhuisplein wordt 200.000 kilo speciaal sculptuurzand gestort, aangezien strandzand niet geschikt is.


De kunstenaars zijn geselecteerd uit de database van de WSSA, waarin ongeveer 600 hooggekwalificeerde kunstenaars uit alle werelddelen zijn vertegenwoordigd. Verschillende zandkunstenaars uit Europa zullen deelnemen aan deze wedstrijd.


Het thema van dit jaar is: nog niet bekend. Op zondag 14 juli wordt er bekend gemaakt welke kunstenaar zich Europees Kampioen Zandsculpturen 2019 mag noemen. De zandsculpturen zijn vaak te bewonderen tot november!


De organisatie van het kampioenschap ligt in handen van de Zandacademie, onder auspiciën van de World Sand Sculpting Academy, WSSA. De WSSA is een organisatie die al meer dan 20 jaar wereldwijd competities organiseert, die officieel erkend zijn door zowel de kunstenaars als de steden die deze competities “hosten”.


Zie www.zandsculpturenroute.nl voor meer info