ZANDVOORT - 55% minder CO2-uitstoot: dat is de ambitie voor 2030. Dat betekent vaker met de fiets of het openbaar vervoer. Of overstappen op elektrisch rijden.

De provincie Noord-Holland stimuleert elektrisch rijden omdat het stiller en schoner is. Gedeputeerde bereikbaarheid en mobiliteit Jeroen Olthof opent daarom vrijdag 23 september de EV (Electric Verhicle) Experience op Circuit Zandvoort. Bezoekers kunnen tijdens dit 3-daagse evenement zien en vooral zelf ervaren wat al mogelijk is op het gebied van elektrisch rijden.

Slim, schoon en veilig reizen

De provincie stimuleert elektrisch rijden omdat het stiller is, de uitstoot reduceert en minder fossiele brandstoffen verbruikt. Daarnaast treft de provincie voorzieningen voor laadpalen- en stations, maakt fietsen aantrekkelijker door te investeren in nieuwe fietspaden, fietsenstallingen en doorfietsroutes voor snelle elektrische fietsen. Ook heeft de provincie (samen met Transdev) de eerste uitstootvrij busconcessie ontwikkeld in de Gooi- en Vechtstreek.

Olthof: “Als provincie zetten we ons in voor slimme, schone en veilige mobiliteit. Elektrisch rijden past daar heel goed bij. Dat zorgt voor minder uitstoot en is dus beter voor het klimaat én voor onze gezondheid.”

Bekijk de video van EV Experience (YouTube) voor een indruk van het evenement.

Gratis toegangskaarten

Via social media heeft de provincie gratis toegangskaarten weggeven voor de EV Experience. Inwoners kunnen hierdoor zelf elektrische fietsen, scooters, steps en dergelijke uitproberen, op het Circuit. Samen maken we mobiliteit slim, schoon en veilig! Wil je nog kans maken op 2 gratis kaarten? Laat dan een reactie achter bij het bericht over de EV Experience op de regionale Facebookpagina Zuid-Kennemerland/IJmond.