ZANDVOORT - In januari exposeert de in Zandvoort opgegroeide kunstenares, Monique van der Mije, in Haarlem bij Galerie BHAMD. Hier zal haar laatste serie 'Can we see the forest for the trees?' te zien zijn.

Geïnspireerd en gemotiveerd door de manier waarop wij met de aarde omgaan is deze laatste serie een zachte aansporing tot nadenken over de manier waarop we de kilmaatdoelen willen halen. Werk uit deze serie is te zien geweest bij de klimaatexpo'22 afgelopen jaar in museum de Fundatie in Zwolle.

De serie bestaat uit handgedrukte Cyanotypes, een techniek uit 1842, welke lang werd gebruikt voor het maken van kopieën van (vooral bouw) tekeningen. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van ijzerzouten en zonlicht. In de fotografie is dit een van de minst milieubelastende technieken. Deze afdrukken worden ook wel 'blauwdrukken' genoemd, een kopie van het origineel. Een kopie van het origineel dat we zo aan het vernietigen zijn?

Monique verheugt zich oude bekenden te spreken en nieuwe mensen te ontmoeten. De opening zal plaatsvinden op 7 januari om 15.00. Monique zal in het openingsweekend (6 t/m 8 januari) alle dagen aanwezig zijn, wil je een van de andere weekenden langs gaan dan is het handig haar een berichtje te sturen om af te stemmen (06-44 19 56 89 /info@betweenimages.com).

Galerie BHAMD is in maart 2019 opgericht. Het is een laagdrempelig alternatief voor de kunstminnende passant en de deelnemende kunstenaars. BHAMD laat zien dat kunst toegankelijk, zichtbaar en betaalbaar is voor iedereen. BHAMD heeft een eigen pop-up-galerie aan de Grote Houtstraat 116 in Haarlem en is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Vaste leden van het collectief zijn: Leo Dooren, Roel Ebbinge, Flip Boerée en Trudy Drost.