ZANDVOORT - Op en rond het circuit van Zandvoort vinden vanaf vandaag de werkzaamheden plaats om de Formule 1 in mei 2020 mogelijk te maken. De rechter bepaalde vrijdag dat het circuit aan de slag kan.


Milieuorganisaties hoopten de bouwwerkzaamheden te voorkomen, omdat er te veel stikstof zou worden uitgestoten. Eerder probeerden ze dat ook al voor de rechter af te dwingen, maar toen ging het om het graven in het gebied van de rugstreeppad en de zandhagedis. Ook in die zaak gaf de rechter het circuit en de provincie Noord-Holland, die de vergunningen verleent, gelijk.

Tijd dringt
De komende maanden zal er hard moeten worden gewerkt om de race in mei mogelijk te maken. Er moeten onder meer aanpassingen worden gedaan aan de baan, er moet een tunnel worden aangelegd, en er moet een nieuwe toegangsweg komen van de boulevard naar het circuit. Eerder vonden er al 'voorbereidende werkzaamheden' plaats naast het circuit. Toen ging het om het afgraven van zand om ruimte vrij te maken voor tijdelijke tribunes.