ZANDVOORT - Het is een begrip in Zandvoort, de Kippentrap nabij het station. Een trap van zesentwintig treden hoog, waar menig Zandvoorter met een hartslag van 180 naar boven is 'geklommen'. Johan van Marle van D66 heeft het college gevraagd om uit te zoeken of de trap niet plaats kan maken voor woningbouw.

In Zandvoort is de woningnood onder met name jongeren hoog en daar wil Van Marle graag wat aan doen. Hij woont zelf in de buurt van het station en maakt tijdens zijn wandelingen naar het gemeentehuis vaak gebruik van de oude Kippentrap.

'Pishoek'
"Er ligt daar altijd rommel, glas, een pishoek", aldus van Marle. Inderdaad, de muren naast de trap zijn jaren geleden met schilderingen en een gedicht opgefleurd, maar het is met name in de avonduren niet echt een aantrekkelijke plek om te wandelen. Ondanks dat de trap slechts ruim drie meter breed is, ziet Van Marle wel mogelijkheden. "Er komt beneden aan de trap al nieuwbouw, dus misschien kan een architect ook even naar de Kippentrap komen kijken. Misschien dat één- of tweekamerappartementen mogeljk zijn. Bovendien krijg je dan een looproute van het station naar de Haltestraat, direct naar de winkels."

Vernieuwen
Dat veel Zandvoorters herinneringen hebben aan de trap, dat snapt Van Marle. "Maar je moet ook blijven vernieuwen en veranderen. Het is voor mij ook geen 'must', maar vind het wel de moeite waard om het eens met elkaar te overwegen, een kans."