BLOEMENDAAL - Het Godfried Bomans Genootschap zal op 22 december a.s. een krans leggen op het graf van de schrijver Godfried Bomans, die 50 jaar geleden overleed. De bijeenkomst zal, vanwege de huidige coronamaatregelen, geheel in de buitenlucht plaatsvinden.


Bloem of kaars
Godfried Bomans die op 22 december 1971 onverwacht stierf, ligt begraven op de Rooms Katholieke begraafplaat Adelbert in Bloemendaal, graf E 123. De leden van het Genootschap zullen op 22 december a.s. om 14.30 uur het graf bezoeken en met krans, bloemen en toespraken Godfried Bomans herdenken en eren.

Onthulling tegel
Zoals het er nu naar uitziet, zal aansluitend bij Vanouds het Dorpshuys aan de Donkerelaan een tegel worden onthuld met daarop de laatste schaakzet die Godfried Bomans aldaar heeft gezet op 21 december 1971.

Godfried Bomans Genootschap
Het Godfried Bomans Genootschap bestaat sinds 1972 en is een vereniging met meer dan 200 leden. Tweemaal per jaar wordt er een bijeenkomst georganiseerd in Haarlem. Het Genootschap heeft een eigen Facebookpagina en Youtubekanaal. Meer informatie op: godfriedbomans.nl