ZANDVOORT - Elke keer als er een groep herten op het spoor staat in de buurt van Zandvoort, komt 'hertenfluisteraar' Willem van der Sloot in actie. Zo ook afgelopen weekend. Hij nam contact op met de Nederlandse Spoorwegen (NS), zodat deze groep 'vluchtelingen' in veiligheid kunnen worden gebracht.

Willem zet zich al jarenlang in voor de herten die verblijven bij de Waterleidingduinen. De groep 'vluchtelingen' krijgt inmiddels speciale aandacht van de 'hertenfluisteraar'. Het gaat om 'grote bokken', die lange tijd geleden uit de Waterleidingduinen zijn vertrokken en sindsdien nooit meer zijn teruggekeerd.

De dieren verblijven al zo'n anderhalf jaar rondom het spoor en hebben inmiddels al geleerd om zelf een beetje beter uit te kijken zodra er een trein aankomt. Toch neemt de 'hertenfluisteraar' voor de zekerheid contact op met een contactpersoon bij de NS, zodra hij de 'vluchtelingen' bij het spoor ziet staan.

Van der Sloot verwacht dat de dieren voorlopig nog wel even in de buurt zullen zijn en blijft daarom alert. Pas in augustus gaat de gemeente een hek plaatsen, om ze te beschermen.

Zie ook NH Nieuws