ZANDVOORT - Elke dinsdagochtend staat de koffie klaar bij de gezellige loungebank voor het raam in de grote zaal van de Blauwe Tram. Rond tien uur zijn de meeste mensen al binnen. Verhalen gaan over en weer en men ontdekt gezamenlijke interesses of hobby’s. “Ik heb jarenlang mijn eigen wol gesponnen. Kilometers lang. En zelf geverfd! Met de blote voeten, net als druiven platstampen!” of “Ik heb veel gereisd. Ik ben vroeger naar Indonesië geweest.” Deelnemers vinden elkaar: ‘Oh dat heb ik ook gedaan!’

Na de koffie beginnen verschillende activiteiten. Het meest populair is ‘Ontspannen Bewegen Op Muziek’. Iedereen kan meedoen, ook met fysieke beperkingen. “Ik merk dat ik steeds iets meer kan dan ik denk.” zegt een van de deelnemers. Andere activiteiten zijn spelletjes, sjoelen en creatief bezig zijn. “We hebben een keer liedjes gezongen op voorstel van een van de deelnemers die er muziek bij wilde maken.” Dat is precies de bedoeling: dat deelnemers zelf met ideeën komen en actief zijn met wat ze kunnen en blij van worden. “Ik kijk er elke week weer naar uit!” zegt een deelnemer stralend.

De Locomotief is een wekelijkse inloop speciaal voor senioren die graag hun kennis en talenten inzetten en een eigen programma willen invullen. Of gewoon gezellig koffie drinken, meedoen en mensen ontmoeten, ook als dat soms wat moeilijker gaat omdat lichamelijke of geestelijke gezondheid hierin beperkt. Bijvoorbeeld vanwege Parkinson, geheugenproblemen of iets anders dat kwetsbaar maakt. Er is ook aandacht voor mantelzorgers: om de 2 weken is de mantelzorgconsulent aanwezig voor steun en advies. Aansluitend kan men gezellig samen lunchen.

Waar: Wijksteunpunt De Blauwe Tram, Louis Davids Carré 1, Zandvoort
Wanneer: elke dinsdag; inloop en activiteit 10:00-12:00 uur
Lunch: 12:00-13:00 uur
Kosten: € 3,- per keer inclusief koffie/thee, of € 5,--per keer inclusief lunch
De 1e keer meedoen is gratis!
Meer informatie: Shirley Parrée: 06-44683110 of s.parree@pluspuntzandvoort.nl