ZANDVOORT - ZFM Zandvoort zendt op zaterdag 1e kerstdag vanaf 14.00 uur de Winterse 50 uit. In deze hitlijst hoor je de 50 alllergrootste kerst- en winterhits. De Winterse 50 wordt al sinds 2002 geproduceerd door Martijn de Lange en is te horen bij meer dan 100 omroepen uit Nederland en België, waaronder ZFM!

Dit jaar kun je luisteren naar de jubileumeditie, een overzicht van de afgelopen 19 jaren 'Winterse 50'. Wat waren in al die jaren de grootste kerst- of winterhits? Je beleeft het zonder geklets mee op 1e kerstdag vanaf 14.00 uur bij de Zandvoortse radio, ZFM. Het onverwoestbare Last Christmas van Wham! staat bovenaan de lijst en is de zeer terechte nummer 1 over al deze jaren. All I want for Christmas is You van Mariah Carey heeft in het totaaloverzicht een stevige 2e positie veroverd en Chris Rea met Driving home for Christmas sluit de top 3 van dit jubileumjaar af.

Ook de Nederlandstalige (kerst) hits ontbreken zeker niet in de warme winterlijst. Er hebben maar liefst 5 Nederlandstalige (kerst)hits de jubileumeditie van de Winterse 50 gehaald. 'De allerhoogste Nederlandstalige notering staat op 6, Youp van ’t Hek met Flappie. Het liedje over een konijn dat op eerste kerstdag wordt opgediend. Flappie was vorig jaar nog volop in het nieuws omdat het werd gecoverd door de Amerikaanse singer-songwriter Todd Rundgren.”, zo laat Martijn de Lange van de Winterse 50 weten.

Geniet zaterdag 25 december (1e kerstdag) vanaf 14.00 uur NON-STOP van de mooiste kerst- en winterhits op ZFM Zandvoort. Het reguliere programma Zandvoort op zaterdag komt hiermee voor één keer te vervallen. ZFM is te beluisteren via o.a. 106.9 FM (ether), www.zfm-live.nl, www.zfmzandvoort.nl, DAB kanaal 6A (regio Kennemerland), de ZFM App of TV kanaal 40 digitaal bij Ziggo. Fijne feestdagen!

Foto: De nummer 1 van de Winterse 50 aller tijden is Wham- Last Christmas