ZANDVOORT - Dit jaar wordt voor de tiende keer op rij het Open Nederlands Kampioenschap Garnalenpellen georganiseerd. Deze traditie wordt in georganiseerd door Vrienden van de Garnael Zandvoort en de medewerkers van strandpaviljoen Thalassa. De aftrap is zaterdag 26 oktober om 16.00 uur.

Tegenwoordig wordt het Kampioenschap Garnalenpellen georganiseerd door de familie Molenaar in strandpaviljoen Thalassa, maar tien jaar geleden was dat wel anders. Toentertijd werd het georganiseerd door Ton Ariesen van café Oomstee.

In de eerste ronde zal men gezamenlijk de garnalen pellen. Aan de hand van die uitslagen wordt er bepaald wie er doorstroomt naar de categorie ‘prof’ en de categorie ‘recreanten’. In de tweede ronde zal er in beide categorieën voor de hoofdprijs gestreden worden. Inschrijven voor het pellen kan bij strandpaviljoen Thalassa of via garnaelenzandvoort@gmail.com (kosten: € 5,00 p.p.).

De wedstrijd zelf is natuurlijk de hoofdzaak van dit kampioenschap, maar de sfeer en de gezelligheid zijn minstens net zo belangrijk. Laatstgenoemden zorgen ervoor dat het Kampioenschap Garnalenpellen een uniek evenement is wat jaarlijks veel publiek trekt.

Er zullen hapjes geserveerd worden van de gepelde garnalen. Het duo ‘Hij & Gij’ zal op verzoek van velen ook dit jaar weer aanwezig zijn en de avond vullen met muziek.

Inschrijven kan tot en met 21 oktober en de entree is gratis.

Adres
Strandpaviljoen Thalassa
Boulevard Barnaart 18
2041 KB Zandvoort